Idag så var jag iväg till Mariefred för Dressyrträning. Jag red fram lite okomplicerat i alla gångarter och sen när väl Madeleine kom så og vi en skritt pause. Vi stod först och pratade lite om vad Aida låg nu och hur det har känts senaste tiden och vad tankarna är i framtiden.  Det jag pratade om då var att jag tycker Aida har svårt att lägga sig till ro på bettet. Jag har provat ett flertal olika milda bett men inget känns milt nog för att hon ska känna sig trygg och suga tag. Så i början tränade vi lite på att hon skulle försöka hitta ett bra stöd och stundtals så gick hon superfint men andra gånger så knäppte hon av och tappade takten vilket gör att jag spänner mig och då spänner sig Aida ännumer.... Vi tränade också på sidvärsrörelser i både trav och galopp och där märktes det tydligt att hon ville sladda ut med rumpan extremt mycket åt höger när jag flyttade henne för vänster skänkel. Så det är något jag måste ha koll på när hennes höger bak sladdar ur. Jag ska nästan tänkta lite höger öppna ...
 
Madeleine tyckte att Aida hade lagt på sig bra i hullet nu men att hon kunde gå upp lite till endå för att vara optimalt! Hon tyckte även att Aida bar sig bättre i formen och har förbättrat sitt stöd endå i handen men att vi ska jobba vidare på det! Min sitts har även blirvit bättre men att jag måste komma ner mer i sadeln och få mer tramp i stigbygeln. Mina armar och händen samt tygeln fram till bettet ska tänkas som en inspäninngs tygel för att försöka få henne att ta mer stöd i handeln. Lättare sagt än gjort när man har ett sto med atityd....
 
Tyckte endå det var en super träning och fick mycket bra tips på som jag skulle jobba på.
Jag jobba alltid för en förändringt som ska synas till nästa gång så jag måste jobba vidare på det vi fick i "hemläxa idag".
I tisdags så var jag äntligen iväg för hoppträning! Jag länge sett fram emot att träfa för KG nu igen så jag var till och med lite nervös.
Jag red fram i god tid så Aida var uppvärd och klar tills det var min tur för att piskas i 30 minuter. Vi började först med att prata igenom lite vem hästen var och vad den har gjort och vad vi har problem med just så att jag ska kunna få rätt hjälp. Han tyckte det var kul att Aidas farfar Anart var Peter Erikssons gamla hopphäst som gick svår klass. Dom startade många stora elit tävligar tillsammans och om jag inte minns fel så var det väl Anart han tävlade med i OS?? Får google lite...
Anart har också gått 4-span i både VM och EM vilket jag faktiskt inte visste! KG tränade Peter själv vad jag förstod det som när han red den hästen . Och nu kommer jag med Aida liksom. Så det är ju väldigt roligt att ha den typ av historia med sig!
 
Vi började med att få ordning på galoppen och jobbade på en stor volt och jag skulle tänka på att få lite mer tryck ner i foten/hälen och inte sitta tungt i sadeln. Jag rider tydligen ofta i 2 takts galopp vilket jag inte ska göra utan jag ska rida i 3 takt galopp. Då Aida ibland kan vara lite för lätt i handen och inte söka sig fram till bettet blir det automatiskt så att jag vill trycka framm henne med sätet men jag ska istället ha en lättare sitts och hålla kvar med handen och rida fram med skänkeln. Det var svårt att känna när jag gick från 2 takt till 3 takts galopp men det är något jag helt enkelt måste börja känna mig fram och träna på!
 Själva hoppningen gick super bra! Hon hoppare riktigt fint vissa språng och jag red inte heller så dåligt. Det blir ju självklart så att om jag rider dåligt så blir ju hästen och sprången dåliga.
När jag väl red bra som jag skulle, med rätt takt i galoppen och rätt sitts och med benen intill så hoppa Aida fantastikt och det märkt vilket kvalité hon sitter på. Till om med KG tyckte det och det känns rätt stort!
 
Men jag skulle hem och jobba på galoppen så nu blir det uteritter med mycket galopp arbete! Han ville se skillnad om 2 veckor!!
 
Igår (Söndag) så tog jag mig ut på fältet för att motionera Aida lite. Hade min underbara stallkamrat med mig som kunde knäppa några bilder under passet som jag tänkte dela med mig med.
 
Hon kändes väldigt fin igår och vi kunde göra galoppombyten ifrån höger till vänster nu utan större problem men om man vände på steken så vart det svårare men hon grejade det förvånansvärt bra endå!  Vi tränade på lite sidförande i både höger och vänster men tragglade inte en längre stund på det.
 
Jag fokuserade mest på att få ett bra stöd i handen och rida mer framåt till handen så hon inte går bakom handen vilket hon lätt kan göra. Jag måste driva på henne mera och då blir både jobbigare för mig och Aida surar ur när jag trycker fram henne. Hon tycker att jag kräver alldeles för mycket av henne...
Hon ska bara acceptera att vill jag att hon ska gå framåt,  då ska hon reagera och inte diskutera!
 
Vi tog några små språng över pallarna på åkern bara för att träna på låga hinder och fokusera på att hon ska komma runt med ryggen. Vi gjorde tempoväxlingar och övergångar men inget jag la ner tid på sådär. 
Vi gjorde liksom ett ihop plock av lite olika övningar och la ihop det till ett , haha!