Igår fick Aida vila. Ger henne en extra vilodag efter svullnaden i benet och jag hade endå saker inplanerat.  Min fina Sambo fyller nämligen år på söndag så igår firade vi det lite med hans föräldrar och vi grillade spett, kyckling, korv och fläskfilé. Kan ju säga att jag vart otroligt mätt! Kom hem efter 12 och slocknade nästan direkt!  
Idag blir det också fira.  Min medryttare har fyllt år och idag ska vi fira henne.  Ska hjälpa min mamma lite på förmiddagen och eftermiddagen ska jag till Aida och se om vi kan ta en uteritt och jogga lite. 
Nu hoppas vi på att Aida håller sig skadefri framöver!  
Nu var det ett tag sen jag bloggade. närmare 9 dagar sen... riktigt dåligt gjort då jag även gillar att dokumentera vad som händer med Aida och lite så.
 
Förra veckan , onsdag, så fick hon sin årliga vaccination och tandkontroll.
Har nu fört in alla vaccinations datum i TDB och munnen såg bra ut. Hon hade lite bit sår på kinden och lite vassa kanter men inget som var farligt eller över det normala. Alla hästar har i stort sätt något bitsår i kinden mer eller mindre. inget farligt där bettet låg så det bettet jag rider på henne nu funkar bra!
Pga att hon fick sin vaccination så fick hon gå lugnare dagarna efter. Hon fick gå promenader och ridas lugnare på ridbanan.. inte så hon vart svettig.
 
I måndags började jag köra lite hårdare så då fick hon gå ett  svettigare pass och hon var super fin! Fina övergångar ifrån galopp till skritt och fina halter. Jag övade på att trava rakt på medelinjen då min häst lätt kan bli svajig då .
På tisdagen var det tänkt att jag skulle hoppträna för Ylva i stallet men när jag hade borstat igenom henne så märkte jag att hennes ena bakben, höger bak, var svullet... Det var svullet från kotan och upp mot halva benet mot hasen. Så vart att kyla ner det med kallvatten, jag smorde in det med Arnika liniment och lindade stallbandage på och sen gick vi ut och gick en 20-30 minuter på "hårt" underlag.
När jag kom tillbaka hade det lagt sig lite grann så det var ju skönt. Kanske bara är en vrickning...
Det är svullet på utsidan och inget på insidan, ingen värme eller sår och normal puls i benet.
 
Igår när jag var ute var det lika svullet som dagen innan...ganska så oförändrat så jag smorde på Arnika linimentet igen och lindade benen och gick ut och promenerade henne igen samma runda som dagen innan. Var rätt oförändrat efter promenaden så det var lite tråkigt...
Det menas med att det varken blir någon ridning dom närmaste dagarna och inte heller någon tävling i helgen...
Jag har ju en hel helg träning nästa helg för tränare (både lördag och söndag) och jag hoppas verkligen att hon är bra tills dess! Skulle vara så tråkigt att missa den också...
 
 
Igår hade Aida en välförtjänt vilodag då hon gått hårdare pass under helgen som gått. Så min medryttare åkte ut igår för att sköta om Aida så man kollar till henne och kollar hennes vattenhinkar i boxen.

Idag ska jag åka ut till Aida efter jobbet och då ska vi jobba på rakbanan och sen ska vi klättra!
Hoppas på bra väder fram till eftermiddagen . det är sol nu men hörde att det skulle regna till eftermiddagen/kvällen...

Imorgon blir det vila för Aida igen för då ska hon vaccineras och resten av veckan blir hyffsat lugn för henne då hon inte ska arbetas hårt efter en vaccination. Hon ska även få sin mun kollad så tänderna är bra och även tandköttet.