För några dagar sen så hoppade jag och Aida hemma tillsammans med en stallkamrat och då ställde vi upp en längre serie med bom-hinder-bom-hinder-bom -oxer. Vi började bara jobba igenom den i början med låga hinder så det bara vart som studs och sen höjde vi oxern mer och mer för att se om vi kunde avsluta året med ett höjd rekord. Och så fin som Aida har blivit i hoppningen så slog vi vårar höjd rekord och jag känner mig mer och mer säkrare på att vi kommer att debutera 130 nästa år! Jag håller mina tummar bara så att hon håller sig frisk och kry!
 
som jag nämde förut så är det inte långt kvar tills 2017 första hopptävling för mig och Aida!  
Förra veckan i fredags så var det Aidas och min sista Dressyrträning för i år. Vi avslutade på topp med att samtidigt pusha gränserna med att påbörja träning till passage och galopp piruetter. Vi har satt som ett mål nu att debutera Msv dressyr och då måste vi lägga in en extra växel! 
 
Aida kändes väldigt fräsch och har börjat fatta mer vad jag kräver av henne. Vissa saker gör hon med lätthet och utan tjafs, andra gången ska vi göra samma övning igen och då vart det tydligen svårt igen. Men hon köper allt mer och mer nu och ifrågasätter inte längre lika mycket. Hennes övergångar har blivit stabilare och säkrare och inte lika mycket taktmissar i den så som det kunde vara förut. Hon har fått en mycket stadigare form och traven har blivit större. Hennes öppnor och förvända öppnor gör hon bättre och bättre och nu kan jag till och med rida mera framåt och få henne att ta ut stegen och få dom lite mer mark vinnande. Annars blir hon lite kort och lite på stället! 
 
Det senaste halvåret tycker jag Aida har utvecklats otroligt i dressyren och min tränare tycker att jag även har fått en mycket bättre ridning och teknik i ridningen. Det är ju väldigt roligt att höra! mina händer och armar har blivåt stadigare och mer gummiband effekt men mina axlar är fortfarande lite stela.... och min höger fot har börjat peka utåt?! Jag har fått ett bättre tramp i stigbygeln så nu kunde jag länga mina stigbyglarna och fortfarande ha stöd i stigbygeln vilket ger ett resultat med längre ben, vilket är super för mig då jag är en kortis! 
 
Nu blir det ett litet tränings uppehåll pga julen och nyår men sen är vi igång igen! 
Det är inte så långt kvar tills hopptävlingen i januari! Längtar efter att få komma ut och testa vingarna! 
 
 

Igår vart det även en Uteritt med lite konditions träning och jag fick med mig en litet gäng ut! Vi var tre st och sen jag! Tre fuxar och en guling! 


Vi har en super bra slinga som jag brukar träna kondition på så vi red dit men två av tre fuxar skulle inte ridas så hårt så jag och en till tog några vändor på galopp sträckan. 

Aida hade grymt mycket krut i sig igår att hon knappt kunde stå still. Hon till och med små reste sig när jag bad henne pausa. Det är ingen sida jag är van att se Aida på så vet inte vad det tog åt henne. Hon behövde kanske bara springa av sig lite ?! Men även efter tre vändor på våran långa slinga så var hon hur pigg som helst. Hennes flås är bra också så hon blir inge så trött. 

Har kört nu 3 ggr på galoppsträckan några gånger och kanske ska öka lite nu med yttligare 1 vända så det blir 4? 

Hur som helst så såg Aida grymt nöjd ut efteråt och hon hade som sagt mycket energi kvar efteråt! Vilket är helt sjukt i mina ögon men det är väl ett tecken på bara att hon är i bättre fysisk kondition än jag trodde! 

Det är roligt att se den lite mer fartfyllda Aida blomma ut då hon varit så layback genom åren. Hon har liksom mognat på ett helt annat sätt tycker jag! Det kan jag både ta användning för i terrängen och hoppningen!