Det gick inte så bra i eskiltusnaorten ryttarförening.
Hon var super stressad av hennes svanskappa och när min groomer gick runt med henne hoppade hon runt över allt och löddrade.

Det blev också väldigt stressigt  tills när jag skulle starta min 90 klass. Jag kan inte hoppa fram ordentligt och inte rida fram heller. I vilket fall som helst hoppade hon fint inne på banan. När hon hoppade hoppar hon verkligen underbart! Vi vägrade ut oss i alle fall i den klassen.  Tyvärr.....

Det var drygt en timme tills jag skulle starta nästa gång så jag tänkte att hon kunde promeneras ännu mera med svanskappan på för att tillsut stressa ner sig. När min klass hade börjat (och jag startade nästan sist) så skulle jag börja rida igenom henne lite. Och få bort det här stresset hon hade på hjärnan.

I traven var hon trippig och inte alls avspännd. Och galoppen så stuttsade hon med bakbenen hela tiden och små bockade och bytte galopp så det blev korsgalopp.
jag försökte rida ut det men det gick bara inte. Och om något utav er hadde ridit Plaza skulle ni förstå. Hon är en väldigt diva och om inte allt är perfect säger hon upp sig och det finns inget som duger nog till henne då.
Hon ställer sig på tvären och hon är en väldigt känslig häst. Både i ridningen och i psyket.

Så då bestämde jag mig för att stryka mig från min debut i 1.00.
Jag vill inte att svanskappan ska sätta otäcka spår i henne så hon slutar tt hoppa, nu när hon börjat bli så jäklas duktig!

Jag ska nu försöka rida med en annan sadel tills torsdag och om det inte känns bra för henne så stryker jag mig nästa tävling som är på söndag.

/Beatrice
Igår fick Aida åka in akut till Strömsholm. Vi åkte vid 8 på kvällen dit för hon hade fått ett kolik anfall.

Jag tyckte hon redan i Tisdags var lite konstig. Hon var väldigt låg och inte lika social som hon brukar vara.

I onsdags känndes hon rastlös. Hon la sig ner i boxen, sen upp igen. kraffsa med hoven sen ner igen och upp igen hela tiden. Dom bckade hon upp rumpan mot väggen så all vikt kom på fradelen...

Aida har ju fått ett smärtstillande nu som hon skulle ha pga hovbölden, Det är i pulver form och jag tycket hon blev kontigt efetr ajg började ge henne det.
Hon åt inte heller, Varken drack eller åt sitt hö....

Jag ringde ner till strömsholm och fick prata med en veterinär. Hon tyckte det lät som ett kolik anfall eller någon slaggs känning av magsår. Jag skulle sluta ge henne smärtstillandet och sen skulle jag antingen åka ner till strömsholmkliniken eller få ut en distriktsveterinär.

Jag ringde distriktsveterinären i vårsta och ut kom Eva.
Hon kände på hästen och lyssnade på tarmarna. Det var tyst i tarmarna och Aida fick kramplösande och någon slaggs medicin som mildar det värsta i ett kolik anfall.
Hon kände i hennes tarm och hon sa att det var regält så packat och hårt... så vi var tvugna att åka ner med henne... innan Eva åkte iväg så toppade hon en slang i näsan på aida som gick ända ner i magen på henne. Vi tömde hennes magsäck och fyllde den med parafinolja och vatten. Hon fick 1 liter parafinolja och ca 3-4 liter vatten i magen.

Efter hon fick kramplösandet så började tarmarna låta lite. Men vi var tvugna att åka ner med henne.

Vi åkte från stallet vid ca 8 tiden.
När vi kom ner så kände dom på henne också i tramen och dom sa att hon var reält packad och att det var torr avföring.

Dom tog ett blodprov på henne och ett prov från buken. Dom skar upp ett snitt under magen för att ta ut en genomskinlig vätska.

Dom toppade även in en slang i näsan på henne och fyllde på något annat i hennes magsäck nu. Någon slaggs pullver som var utspätt i vatten som tydligen skulle hålla kvar vätskan i kroppen och inte försvinna ut.

Hon skulle få dropp också på kvällen.

Vi fick lämna kvar henne där och vi kanske tidigaste får hämte hem henne på måndag......
Hon fick en box och det var otroligt svårt att lämna henne där... jag grät som tysan och jag ville bara vara hos henne!

Kliniken ska ringa under dagen och uppdatera vad som hänt och hur hon mår. Jag hoppas dom ringer snart!!

/Beatrice
Ni kommer att kunna följa resultaten oline på http://online.equipe.com/sv/competitions/3333

Så min dator och internet ska ju lätt med!! hehe

/Beatrice