Igår fick Aida massage av en elev som håller på att utbilda sig till hästmassör. Då hon behöver träning för att uppnå en kvot för att kunna ta sitt certifikat så ställde jag och Aida gärna upp som försöks kaniner.
 
Aida tyckte det var riktigt mysigt och skönt och gör visar det tydligt i bilderna här nedanför. Och sen imellan åt står hon bara och ser söt ut! 
Massagen kom väldigt lägligt i vårat träningsschema så jag tackar ödmjukast! 
 
Hon fick gå ut och rasta sig med tömmarna på volten sen i alla gångarter. Hon såg väldigt fin ut! 
Idag är det hel vila för henne! 
 
 
Det var ett otroligt fint väder igår. Det var varmt och solen lös. Jag bytte om till dressyr sadeln igår och tog ett trimm pass på ridbanan. Jag la fokus på övergångar idag och att hitta rätt tempo i gångarterna. Hon kan gärna bli lite för lätt i handen och då får jag driva på henne lite mer in i handen så hon hittar det där stödet på bettet. Då får hon en mycket bättre tackat i sina gångarter och ett bättre sug.
Vi tränade på övergångarna mellan skritt till trav och trav till skritt. Där dog hon lite in i skritten och jag fick driva på henne mer. När hon väl fick en avslappnad skritt med ett bra tempo och med ett bra gung i ryggen så rider jag in i trav igen. Jag försöker hela tiden tänka på att hålla mina händer så stilla som möjligt. 
Jag tog övergångar mellan trav och galopp också och det gjorde hon bättre. Hon kan få lite för sprungit trav precis efter övergången från galopp till trav men efter en stund så slappnar hon av lite mer och då kan vi gå ner i ett bättre tempo. 
 
Mot slutet tränade jag på lite galoppombyten , ska försöka göra några varje gång så tillslut ska väl det där sitta! 
I onsdags så var jag åter tillbaka på runsten med Aida för en Hoppträning för Peter Eriksson. Det var jag och en tjej till som tränade ihop och vi var på runstens stora utebana där solen låg på. Behöver jag ens nämna att det var ett svettigt ridpass...
 
vi började med att hoppa på volt och arbeta dom mycket på både små och stora volter runt hinderna och över dom. Målet var att få en sån rytmisk galopp över alla små hinder längs volten runt. Sen gick vi över till att hoppa räcke-räcke kombination med bom imellan och sen rida rakt efter och sakta av till skritt. Ibland gick det bättre än andra gånger men man lär sig efter varje gång. jag måste tänka på att ha lite mer is i magen och inte hjälpa henne för mycket över hindret utan låta Aida sköta språnget själv. Hon måste ju lära sig själv för att öka sin hinder klokhet och teknik själv. Jag ska bara tänka på att komma i en bra galopp emot hindret och hålla om med benen och sen bara flyta med. Men jag känner själv att både mina händer och skänklarna har förbättrats sen sist då jag inte fick en anmärkning alls om det under hela träningen. Det var bara emot ett hinder som jag skulle sänka ner  händern emot manken och låta henne sköta en distans till ett räcke.  
 
Vi tränade lite linjer också som en liten bana på olika hinder med olika höjder. Jag tyckte det kändes väldigt bra och att vi hade ett bra flyt. Jag fick hoppa om sista oxern några gånger då jag skulle ta lite längre distans än vad vi först kom överrens om då hon skulle komma i en lägre form emot hindret och hoppa upp sig lite bättre. Vilket faktiskt hjälpte! 
 
Jag är otroligt nöjd över hästens insatts i den värmen vi fick träna i och nöjd över träningen i stora hela!
Nu längtar jag redan till nästa månad! 
Nedaför bjuder jag på bilder ifrån träningen.