Igår var jag iväg på hoppträningen med Aida. Vi har jobbat mycket med galoppen sen förra gången och KG såg stor skillnad. Det var det första han sa när han såg oss börja travjobba och tyckte hon hade blivit superfin och gick jätte bra. Ibland kan jag rida i ett litet för lågt tempo och då får jag trycka fram henne igen med skänklarna och inte med sätet. Jag har tendens till att vilja trycka fram henne med sättet i stället. Men där ska jag bara vara lätt och låta skänklarna då få fram hästen i det friskare tempot.
 
När vi sen började hoppa så började vi först med att hoppa samlat med två räcken efter varandra med 5 galoppsprång i mellan. 5 samlade galoppsprång imelllan . Vid ett tillfälle höll jag henne till 6 galoppsprång och det var ju för mycket så då fick jag leta efter ett högre tempo. Sen gjorde vi sama sak fast med högre hinder och med 4 galoppsprång imellan. Då fick vi ha en mera galopp i hästen och att dom skulle ridas fram imellan hindrena och att man inte skulle bromsa för mycket och lägga sig i. Aida skötte sig utmärkt där! Hon hoppade fint och hon gick RAKT imellan också. Hon bruka alltid slira ut med rumpan och nu kunde hon gå rakt. Helt otroligt!! Wow!
 
Sen hoppade vi lite på båge men att rida "rakt" i bågen och bibehålla galoppen framåt och att hoppa rakt på båda hidrena både före och efter. Ibland vill man gärna skära av lite av den där bågen och då blir det fel av allt så nogranhett är nyckeln.
Tyckte Aida hoppade super och löste uppgiften med bravur!!
Vi hoppade sen en annan linje med ett hinder snett igenom banan och sen på långsidan så var det en kombination med oxer som ett a hinder och ett räcke med vatten matta som b hinder. Hindret som stod snett igenom var en oxer även det. Det var en hyffsat tight sväng till kombinatinen men man skulle fortfarande fortsätta med galoppen framåt och inte blir för feg och börja bromsa eller störa hästen. Vid ett tilfället så kom vi rätt toktigt in mot a hindret i bombinationen så Aida gjorde något helekopter hopp över och sen hoppade hon b hindret super fint .....
 
Vi avslutade sen med att ha en lång galoppsträcka emot ett räcke med murdel under och där skulle jag fokusera på att bara rida fram till avsprångs punkten och inte rida själva avsprånget... Speciellt när det blir lite högre så kan jag bli så att jag vill hjälpa henne för mycket över och vill typ bära henne över hindret men då stör jag henne för mycket....då blir hon sur och river. Låter jag henne där emot vara och bara rider fram till själva avsprånget så blir det en super stor skillnad på sprången!
 
Jag tyckte Aida verkligen briljerade idag och hon kändes super fräsh i kroppe och väldigt fin. Den berömen vi fick från KG sög jag åt mig som ett kvitto på de jobbet jag laggt ner. Är alltid kul när tränarna ser förändringen och tycker att man gjort ett bra jobb. Den hem-läxan jag fick från KG var "Gör precis som du har gjort för OJ vad det gett resultat"
 
Var riktigt nöjd när jag åkte hem efter träningen! Idag visade Aida sin stjärnklass!!
I lördags så fick Aida en välbehövlig massage. Jag har ju känt att hon suttit fast i vänster sida och hon sladdar ur med höger bak..Så massagen kom lägligt!
 
Hon tyckte Aida hade lagt på sig bra på kroppen och hon kände knappt igen henne i hagen då hon såg så stor ut nu. Men att hon kunde såklart lägga på sig lite till och det tycker väl jag med att hon skulle kunna göra.
 
Hon kände att hon hade spänningar i höger hals och bog och en spänning i stora muskeln i vänster bak. Det är svar på varför hon varit svår  vänster varv och varför hon sladdar ut med höger bak så mycket...
Hon blev masserad på dom ställena och sen vart hon lasrad på sina sår på benen och vid sina bogar och bogblad på båda sidorna. Även stora muskeln på rumpan vart lasrad.
 
Efteråt fick hon sitt back on track täcke på och vi gick en 30 minuters promenad.
 
Det är alltid skönt när Li har varit här! Känns bra i mit mamma-hjärta! Nu ska det bli spännande och se hur hon känns i träningen efter den här massagen!!
I Torsdagen som var så åkte jag till Mariefred igen för dressyrträning. Har ju tränat mycket på vad hon sa förra gången och det hade hon sett.
Hon tyckte att det var mils skillnad ifrån förra veckan och att jag kommit ner mer i sadeln och fått en stadigare form på Aida att hon ligger stadigare. Det finns såklart mycket kvar att jobba på och vi är änn inte där vi vill att vi ska vara.
 
Vi tränade blandannat på att få in hennes höger bakben under sig då hon har lätt att sladda ur med den ordentligt i båda varven och speciellt i traven men hon går det även i galoppen. En häst ska ju spåra och ska gå rakt med benen bakom sig och Aida går på två eller tre spår... När jag kom åt hennes höger baken så märkte man hur hennes stoiga attityd kom fram. Hon kickade mot skänkeln en gång när jag tog in hennes höger bakben i en höger volt och sen tjafasde hon lite med att studdsta på stället i galoppfattningarna och nästan göra ett bocksprång in i fattningarna.
Vi gjorde även skänkelvikningar i trav och galopp för att få henne att korsta sina ben och att gå med bogen före i förflyttningen . Att flytta för vänster skänkel är svårare för henne för då vill hon gärna gå med sin rumpa före och sladda ur totalt med höger bakben, haha! Men jag får bara vara noga med inridningen och stänga igen med höger skänkeln så att hon inte flyttar med rumpan först. Då blir hon lite sur och gör en galoppfattning i ren protest...
 
Mot slutet av passet så galopperade vi henne med längre hals så att hon vart riktigt låg. Vi gjorde även det i traven . I traven fick jag tänkta på att rida lättridning i "slow motions" och det kändes sååå onaturligt!! Men hennes trav vart sjukt annorlunda!! Tänk vad ens egen ridning och takt kan ha så stor betydelse!