idag var det dag två med Hoppträning på runsten men den här gången för en annan tränare.
vi red fram mycket i början av att länga traven och sen korta den lite och sen länga den igen och sen korta den. Han sa att man skulle tänka att hästen ska gå fram 6-7 sekunder och sen tillbaka i 3-4 sekunder och sen fram igen. Sådär höll vi på ett tag i båda varven i traven för att få igång bakbens aktiviteten. Sen körde vi lite galopp på en 15 m volt och vi fick inte lämna våran plats i "ledet". Vi skulle jobba efter en sån jämn rytm som möjligt och ha hästarna rakställda och inte böjda i nacken. Vi skulle hålla den volten i 3 minuter och sen gjorde vi samma sak i andra varvet.
 
sen skulle vi börja jobba lite över bommar och först så jobbade vi över en sockerbit på volt och sen var det två sockerbits hinder efter varandra med ca 20 m imellan eller så och i mellan dom där sockerbitarna som stod på en långsida så skulle vi gå ner till skritt och sen skritta några steg och sen fram i trav och travhoppa sista sockerbiten. Vi gjorde samma sak sen men i stället för att ta fram hästen i trav efter skritten så skulle vi fatta galopp och sen hoppa det sista.
 
sen efter den uppvärmningen så körde vi lite linjer. Peter hade byggt upp en kombination på ett galopp språng och en kombination på två. Det fanns även en linje på tre galoppsprång och en på fyra och den sista var på fem. Kort och gott så fick vi träna mycket på att lägga hästen rätt i tempo och komma rätt imellan och få rätt språng mellan varje linje. Han drog ihop det till en bana sen så vi fick rida alla i en följd och jag tyckte det gick bra och Aida skötte sig bra.  Jag måste bara få rätt på mina händer, dom ska vara lägre än vad jag egentligen vill ha dom... mina händer ska vara så nära manken som möjligt men då har jag även en tendens till att bli lite rak i armbågarna... 
 
jag provade även att vända mina stygbyglar som KG hade rekommenderat och jag kände faktiskt en skillnad så att jag fick en annan vinkel i knät så jag kände av lite av min skada där. Eller så var det bara en ovan hållning för knät och den fick jobba på annat sätt. Men, dit jag ville komma var att Peter även han kommenterade mina stinbyggarna... han gav mig en knuff i sidan med glimten i ögat och sa att jag fick önska mig ett par nya snart...
Jag har en jätte snäll stall kompis som faktiskt sa att hon kunde låna ut sina sprenger stigbyglar så jag fick känna om det var värt att köpa. Som jag skrev igår så trodde jag inte att det låg så mycket i stigbyglarna men det gör det nog... så får önska mig ett par i födelsedags present.. fyller ju faktiskt år i april!
 
är så nöjd över träningen och det känns bra inför helgen! Imorgon blir det dags att börja packa!
På fredag åker vi!!
Idag var det Hoppträning på Årsta runsten som gällde. 
I början när jag red fram så fick jag fortfarande lite skäll på att jag inte har tillräckligt med tyngd i fötterna och att jag sitter för tungt med rumpa ... det är svårt att hålla den där optimala kroppskontrollen som jag måste ha i hoppningen men jag måste bara få det att sitta. Han pratade också om att jag skulle byta stigbyglar då jag har vanliga säkerhets stygbyglar med gummisnodd och han tyckte att jag skulle prova vända dom eller att jag skulle inskaffat mig ett par andra. Jag som aldrig har trott att stygbyglar har spelat såntdär stor roll i ens ridning men det kanske det gör. Jag får testa mig fram.
 
övningarna idag kallade han för skandinaviska Göteborgs övningar. Och jag förstod senare vad han menade. Det var mycket linjer ur sväng och svängda linjer både innan och efter ett hinder. jag var tvungen att rida mera aktivt imellan hinderna på linjen och inte bara låta henne rulla på. Vissa linjer fick jag ta om då jag har för dålig galopp och tog en linje på 5 galopp språng istället för 4. Vid ett tillfälle la jag henne fel mot ett hinder och då skrämde KG mig genom att säga att förut när man la hästarna fel på träning så fick man hoppa av och göra fem armhävningar som straff... nu var han snäll och lät mig slippa men efter det la jag henne inte fel något mer.
 
vi tränade på lite trekombination igen och den här gången gick allt mycket bättre. Jag skulle bara bli klar tidigare in mot första hindret så jag kunde sätta tryck i henne så hon orkade igenom alla tre. Jag kan tillägga att det var svårt med tekniken men när den väl satt så var det väldigt kul att hoppa! Det var liksom lite som en berg-o-dal-bana , haha! 
 
Jag måste tänka på att hålla ett liiite högre tempo med mer energi men inte så att hon springer för mig utan att hon mera har en stor energifylld galopp. Han tillade även att det var dags att tänka så om man vill tävla i landslaget. När man hör sånt gör det mig bara ännu mera tagga till att göra bra ifrån mig och bli bättre! 
 
Det går bättre och bättre och ribban höjs för varje gång och snart har även jag kontroll på mig själv också och inte bara hästen! 
Känns som en bra uppladdning inför helgen som kommer!
Aida fick gå ett mer renodlats dressyrpass den här gången. Ja jobbade mycket med öppnor och öppna på böjt spår. Höger öppnorna var mycket bättre och stadigare medans vänster öppnorna var lite mer trögare och hon tappade tempot. I galoppen så körde jag på samma sätt med öppnorna och även där på böjt spår.
 
Jag lekte med formen på henne att stundtals så fick hon gå riktigt riktigt lågt i formen och andra gånger fick hon gå lite högre och kortare.Tycker hon blivit så stadig nu att det går att experimentera så mycket nu med henne. Både steglängderna och formen.
I traven sen så körde jag mycket skänkelvikning snett igenom, att jag då redan vid hörnpasseringen skulle förbereda bogarna på att förflytta sig och att ställningen skulle vara rätt. Hon gick ruskigt fint! Känslan över hela ridpasset var riktigt bra och hon kändes väldigt fin och lydig. Även jag har blivit mer noggrann i min ridning och jag försöker tänka på alla mina " läxor" jag får hem från träningarna. 
 
I galoppen så körde vi även lite förvänd galopp och där gjorde jag det lite svårare med att ha henne innåtställd i både hörnpasseringarna och på en volt. Hennes övergångar sen från galopp till skritt var väldigt mjuka men ibland är hon lite för lydig och är nära på att göra en halt istället. Mot slutet så red jag rätt upp i trav och gjorde en halt vid X för att checka av allt och vilken perfekt halt hon gjorde med alla fyra ben! Där fick jag verkligen ett kvitto på hur bra hon hade arbetet under ridpasset och att jag även red bra! 
 
Det är synd att när man har dessa super ridpass så är det aldrig någon där som ser eller filmar det. Men jag lever på känslan och hoppas den sitter tills imorgon då vi ska och hoppträna.