Igår kväll vid ca 7 tiden åkte jag till Aida. Hade bestämt mig att rida trotts ömheten jag har i baken efter i fredags...
Jag krävde inget större av Aida igår. Jag ville bara få henne i posetiv och glad och framme för skänkeln. Vi gjorde tempoväxlingar och jag ändrade på min sitts och i att slappna av i låren och inte spänna dom.

Jag började med att arbeta henne i skritten. Gjorde det ganska så länge innan jag började jogga henne lång och låg med fockus med att hon ska suga på bettet med bärhet genom ryggen.
Travade henne på volter i olika storlekar och rakriktning.
I galoppen tänkte jag mycket på att inte jaga henne in i fattningen utan vara kvar i sadeln och känna fattningen mera ifrån hästen. Gick riktigt fint!!
Jag långde galoppen och kortade den. Jag ökade galoppen och minskade den. Varierade sittsen mycket så jag tränade mycket på min balans och att bibehålla tempot. Fick en bra känlsa av passet med ingen woow känsla!
Red utan sporrar och spö också och tänkte sluta med det ett tag framöver.
Ska se hur hennes inställning blir då med framåtbjudningen osv.

Igår hann det bli riktigt mörkt på kvällen. Jag som har tänkt rid ut idag får åka tidigare ut till stallet. Solen strålar också!!
 
/Beatrice
Söndagen var ett riktigt skit väder. Hela dagen hade varit grå och jag hade hoppats på att det skulle bli lite trevligare ute mot kvällen/eftermiddagen så jag avvaktade... fel av mig då när jag var färdig sadlad och gick ut så började det spöregna och åska.
Det ökade gradvis hela tiden.
När jag väl var genomvåt in på det tredje plagget så tänkte jag att det bara är att köra på med ridandet. Kommer ju inte kunna bli mer blöt.

Medans jag kände hur vattnet sipprade in i stövlarna långsamt från låren så övade vi med lite bommar på banan idag.

Jag körde ett 40 minuters pass och det var pga vädret.

Känslan jag fick var jätte bra. hon lyssnade fint och tog sig an övningen förvånansvärt bra!

Lägger upp en bil på övningen senare.

/Beatrice

Eftersom jag varit sjuk och tagit det lugnt i några dagar så ville jag ha ett rätt kravlöst ridpass. Just för att se hur mycket jag orkar och för att se hur mycket Aida har glömt sen vi sist tog en tur (okej nu låter det som om jag inte ridit på evigheter men det var faktiskt 4 dagar sen...)
 
Blev glatt förvånad av passet! 
Visst var hon lite stelare och lite tvärare än vad hon var i Måndags men inget som jag såg som ett problem i ridpasset. Vi gjorde övergångar och volter. 
Vi checkade av så allt stämde med komunikationen och det tyckte jag väl funkade bra!
 
Jag var helt slut efteråt och då jag blivt så svettig och sen blir man kall efter det så ville jag fort hem och ta ett bad. Det blev i alle fall ett 50 minuters pass på stubbåkern. 
 
Kan ju säg att jag tog världens skönaste bubbelbad sen när jag kom hem och avnjöt ett glas vitt!
 
/Beatrice