Det har hänt endel dom senaste dagarna att jag helt enkelt inte haft tid att åka ut till min fantastiska häst. Jätte tråkigt då jag verkligen saknat att rida henne med dagarna är för korta och tiden räcker inte till alla ddagar... Men hon lider säkert inte av det utan det är mer jag som ömkar mig själv att min tid inte räckt till...
 
I måndags fick jag skynda mig ifrån jobbet för att jag hade hovslagaren på eftermiddagen. Hon tyckte hon hade vuxit mycket men hade fina hovar. Hon fick sidokappor på bakskorna och tå kappa på fram hovarna. Efter det fick jag åka ut till min mamma för där stod mitt häst släp med.vinterdäck på och den behövde ha på sig sommar däcken. Så jag fick byta dom och det tog sin tid. Efter det körde jag mitt.släp till mitt gamla stall där jag stod förut med Aida.  Det ska stå där så länge då jag ska.köra upp för Utökat b körkort och det stallet är närmare stan så det.blir enkelt att hämta när det väl är dags. 
 
I tisdags så mådde jag inte bra.psykisk då jag var väldigt ledsen så det funkade.inte för mig att åka ut till Aida...
 
Igår (onsdag)  så fyllde jag år! Efter jobbet åkte jag till min mormor för att fira där med min släkt.och äta tårta! Vid 5 tiden gick vi där ifrån och senare mot.kvällen gick jag och min sambo och min bästa vän ut och åt indiskt mat!  Jätte gott och trevligt.  Klockan drog iväg även där och kom hem sent så Aida fick även en.ofrivilligt vila igår också... 
 
Idag är det dock.valborg och jag vet.inte riktigt vad som händer ännu ikväll... Men jag har lovat mig själv att idag ska jag åka ut till Aida och rida! har saknat henne massor!!
Den här veckan som gått har varit relativt lugn för Aidas och min del.
I måndags var vi och klättrade igen. Vi värmde upp på rakbanan som vanligt och sen gick upp och ner för backen 10 gånger. 
På tisdagen sen fick hon massage av en som håller på att utbilda sig till hästmassör. Och då på onsdagen hade hon vila.
I torsdags red jag henne på banan och galopperade över en upphöjd bom på volt några gånger vilket gick jätte bra!
Under fredagen sen hade hon blivit varm i vänster fram hov... typiskt... då fick det bli en promenad och beta lite gräs.
 
Igår (lördag) var hon fri från värme på hovarna. Då satte jag mig upp och red igen och då gjorde vi ett pass på utebanan. Övade på tempo växlingar och övergångar och jag märker att hon har blivit mer och mer energisk i stegen nu än hur hon var förut. Jätte kul att märka en sån skillnad. 
OM allt går som planerat så ska hon longeras idag på banan. ska försöka klämma in longerings pass oftare, kanske en gång i veckan eller nått....
Hur ofta tycker du man bör longera/tömköra en häst? 
 
I söndags så longerade jag på Utebanan i det vackra vårvädret. Jag hade en så kallad longerings hjälp på henne så hon får komma lite arbete lite mera.
I början var den löst inspänd och hon fick gå i alla gångarter på både stor volt och liten volt. Hon frustade på bra i både traven och galoppen. Hon såg väldigt fin ut och såg så vuxen ut. Det har blivit så mycket häst av henne nu! Så roligt att se.
När uppvärmningen var klar så spände jag in den lite mer. Hon fick nu gå lite hårdare i traven och galoppen. Jag varierade med att ha henne på stor volt och drog in henne på en mindre volt då och då. Att gå på mindre volt i galoppen var jobbigt men så otroligt nyttigt! Hon fick stretcha ut  sina yttersidor ordentligt igår och hon tyckte nog det var skönt att få ett longerings pass. Aida såg så nöjd ut efteråt!
 
Idag ska vi klättra igen i skogen. Får se om jag känner någon skillnad ifrån förra gången vi klättrade.
Ska nog göra 10 repetitioner den här gången också. Tyckte det var lagom mycket förra gången. Det var lite för lite för att det inte skulle vara jobbigt och göra någon nytta och gjorde inte heller för många för att hon skulle bli helt slutkörd. 10 st var alldeles lagom då.