Idag var det hoppträning för Anne igen. Otroligt kul! 
I börja så tränade vi på att hoppa 8-volt på korsidan. Här var det svårt för mig att få Aida att landa i rätt galopp efter hindret då hon byter galopp varje gång. Lika så att hon inte får ramla ut med rumpan i svängen.
Så det vart mycket träning med galopp ombyten över hinder idag. Sen får jag inte heller titta ner i galoppombytet.... jag har en tendens till att göra det...
Efter det så hoppade vi 5 kombination med trav och travbom in.
Här behövde jag få en mer aktiv trav in mot hinder nr ett så hon fick energi vidare igenom hela kombinatonen. gick bättre mot slutet så det var super kul. Behövde tänka på att få in hennes höger bak i kombinationen då hon drar sig åt höger hela tiden. Vi fick hjälp av en markbom som gjorde att vi hamnade rätt lättare. 
Behöver bli mjukare i armbågarna lite till då jag kan bli lite stel. 
Det regnade något så fruktansvärt ute så vi var i ridhuset och det smattrade något så enormt på ridhus taket att jag knappt hörde vad Anne sa! Jag fick göra en övning sen fick jag gå fram till Anne för att höra vad hon ville säga. Sen vart det upphåll ibland och sen regnade det något så oerhört igen! 
Otroligt nöjd efter dagens träning!
Hööks har ju fått in en hel del nya grejer nu till hösten! Här är mina topp 5 -"jag vill ha"
 
* JH COLLECTION BERGAMO RIDTÄCKE , stolek 135 - 599 kr
*JH COLLECTION FERMO LÄDERRIDSTÖVEL , storlek 38 - 1829 kr
*JH COLLECTION BELFIORE ALLROUNDSCHABRAK , storlek full, färg Brun - 379 kr
*SHOWMASTER CLIFTON ALLROUNDSCHABRAK , storlek full, färg Rosa - 299 kr
*GOLD MEDAL BRILLIANT ALLROUNDSCHABRAK , storlek full, färg Vinröd - 449 kr
 
Igår höll jag tränig för min medryttare och Aida igen. Då tränade vi på att göra övergångar på långsidorna först i trav till skritt och sen trav till galopp. Övergångar är väldigt lösgörande och nyttigt. Man tränar både lydnad och kvickhet och mot sutet så det så otroligt fint ut!
Noga med att sitta tungt i sätet och rida in i övergångarna, både avsaktningarna och fattningarna.
Att rida in i galoppfattningen, att sakta av från galopp till trav och rida in i traven och inte bli framåtdragen i sadeln och man måste spänna magen.
Att även från trav till skritt att inte sluta rida i skritten utan att den ska vara minst lika aktiv som dom andra gångartern.
Sen behöver man inte göra så mycket och så tvärt in i övergångarna.
Att man hellre ska göra de nogrannt och bra än att bara göra en övergång för att man bara ska det. Då får det ta lite tid och om det då tar ett halvt varv på en volt för att få ner hästen till skritt ifrån trav så får det göra det!