NU har jag ridigt två hästar. Linus och Smilla.
Kom precis in för en stund sedan.

Linus gick superbra idag! Jag ville ha honom lång och låg och det fick jag honom utan att behöva jobba för det så mycket. INte som igår i alle fall. Han var super fin i både skritten och traven och fina övergångar gjorde han. Ville inte kräva så mycketutav honom så när jag fick honom dit jag ville ha honom fick det räcka.

Smilla har fått vila nu i ca 1 ½ vecka pga svullnad i ett ben som nu har gått över. Jag skulle skritta henne i skogen men jag skrittade henne på åkern i stället. Det är mjukare där!
jag trode hon skulle ha glömt bort vad jag lärt henne innan "vilan" och bara vara stel och motsträvig men så fel jag hade. Så fort jag tog tyglarna sökte hon sig framåt neråt. Hon var superfin i början. Sen vid något tilfälle hörde hon ett ljud uppe från solberga (ett mupphem) och sen dess blev hon trippig och hettsig. Hon låg på i handen och ville springa hela tiden. För att få bort lite spänningar så travade jag henne en stund. Det gick bättre då men fortfarande springig. Efter som hon belv stressad blev hon rätt svettig under en kort tids arbete. Jag kanske red henen 20 minuter totalt med största delan av passet skritt. Men hon kan ju ha varit springig pga av att hon har mycket energi också, hon har ju inte blivit riden på 1 ½ vecka.

Om benet fortfarande är okej imorgon ska jag rida henne imorgon.

Nu har hästarna fått sitt lunch hö i hagen och nu ska jag också äta något!

/Beatrice
Godmorgon!

Har fodrat hästarna nu och mockat lite. höt är fixat (bara lite kvar med det) och självklatr vattnet.
Ska också byta vattnet i hagen men det gör jag när dom går ut sen.

Idag har jag två (eller tre) hästar att rida. Jag ska se hur smilla känns i benet, annars så tar vi en lite skrittur upp i skogen.
Ikväll är det hoppträning med Plaza, längtar som tusan och träningen har blivit framflyttat och kommer ni börja kl 8 från och med nu! Jätte skönt och det blir inte så sent då heller!

På förmiddagens ka jag rida linus också. Vi ska träna lite tempoväxlingar så han är rätt seg på att förstå när jag vill honom något. Typ en avsaktning eller en ökning.


Linus. Första bilden på honom, samma dag som vi hämtade hem honom.

/Beatrice
I söndags tävlade jag och Plaza våran första dressyr tillsammans. Programet vi skulle rida var LB:1. Dressyrtävlingen var nämligen klubbmästerskaps tävlingen. Och dressyren var först ut. Nästa helg är det hoppningen.

Jag red henne på vanligt tränsbett så jag inte får rida på henne med det bettet jag brukar rida henne på. När jag har tränat hemma har det bara gått skit och jag har inte kunnat styra hästen och reglerat tempot.

Hur som helst!
På framridningen:
 Hon känndes väldigt med mig. HOn fick sina spänningar som hon brukar få ibland men sen kommer dom dära tillfällerna och allt bara klickar till. Men det minsta lilla hon inte tycker om blir hon spännd och går emot handen. Fick mycket komplimanger om plaza att hon såg så fin ut och när hon verkligen slappnar av är hon verkligen toppen. Och jag kunde inget annat än att hålla med. Jag tyckte hon skötte sig utmärkt endå! även om hon fick sina tokryck och blev spännd och tog upp huvudet! Men det man kan säga är bara, Sto & Arab!

PÅ banan:
Jag gick runt banan först så hon fick skritta ett varv runt och se på allt sen tog jag ett varv i trav.
När jag väl fick min startsignal så började jag rida programet.
Så här sa dom;
Trevligt ekipage!
Häst som överlag är något forcerad, i travprogrammet glöm ej halvhalter.
Du har en mjuk och fin hand.
Lycka till!

Det finns självklart saker som kunde gjort bättre men det var själv min andra dressyr tävling, någonsin, och plazas första. Sen är plaza inte världens lättridaste häst. Då hon är som hon är, att hon lätt blir spännd och trippig.
Jag är sjukt nöjd och trodde inte att det skulle gå så bra som det gjorde endå.

Jag var första startande och jag låg på andra plats till sista startande. Då halkade jag ner och hamnade utanför placering då det bara var två placerade.
Vi fick totalt 57,59% och det är jag riktigt nöjd med!
Nu är inte bara plaza hopphäst utan nu är hon en dressyrare också!


/Beatrice