Ibörjan av veckan fick jag influensan.
har legat i feber och varit sänglggandes hela veckan.

I onsdags longerade jag Smilla lite. Hon skrittade bara då det var allt för mjukt i marken för högre hastighet.
I torsdags kom Emma och Busan ut och red Smilla och Aida åt mig! Det är jag super tacksam för!!
Idag så kom Busan ut och red Smilla åt mig. Jag är verkligen jätte tacksam för den hjälpen jag får!!

I helgen kommer det hjälp också både från Silja och troligtvis Emma, är inte säker på hur det låg till där. men jag tänker ta det lugnt i helgen med och nästa vecka tänkte jag själv träna mina hästar lite! Kan inte självömka mig för mycket!

vad jag har förstått har båda hästarna skött sig bra med emma och busan och då blir jag glad på mina djur!

har fått ut en skötare/medryttare till stallet också (som är främst till Plaza men hon kan komma med en hjälpande han i andra lägen också) som heetr Elise och är en super trevlig tjej. Hon lär sig saker väldigt fort vilket gör mig mycket glad. Det underlättar i allt!

Nu ska jag fortsätta ligga och vila mig så jag orkar med fodringen imorgon bitti. min mamma är nämligen inte hemma och kan inte fodra hästarna som hon nu har gjort medans jag varit sjuk...typiskt!

Blir inte så mycket blogga varige dag då jag inte har internet.. jag måste gå in till stora huset för att koppla upp mig.

Sen skulle jag tävlat i helgen.. det blir ju inställt nu pga att jag är sjuk då... ännu mera typiskt....!
Smilla är jag bara ute och skrittar med. Är i skogen och klättrar lite med henne. I Onsdags när jag skulle rida henne så halkade hon omkull på isen och blev liggandes och kunde inte ta sig upp. När hon väl hade rest sig upp så föll hon ner igen. Jag han av innan hon föll till marken. Tillslut kom hon i alle fall upp och jag gick med henne lite för att se hon hon blev halt eller sträckte sig. Ingen hände tack och lov så jag satte upp på henne igen för att hon skulle stressa ner sig. Hon blev riktigt stressad och stel som en pinne efter det. Men jag ville få henne lugn innan vi gick hem så hon inte frknippar rdning med att hon ska falla omkull på en isfläck. När jag kom hem kännde jag igenom henne noga men inget verkade ha hänt henne vilket kändes skönt! Jag var orolig att hon skulle ha slagit i höften eller sträckt sig illa. Men jag beslutade i alle fall att dagen efter (alltså igår, Torsdag) så gick jag en promenad med henne på asfallt så hon fick gå utan ryttare på hårt underlag , bara som i ett förebyggande syfte. Idag får hon vila så får jag se på hur hon är imorgon.

Aida är ju lite trottsig just nu och vill inte riktigt göra som jag vill. Igår när jag red henne låg hon rätt mycket i handen så jag fick krammla dén henne några gånger och hon låg väldigt mycket på i tempot och ville inte ta det lugnt. Hon var lite fast i högersidan så när jag ville få loss den blev det lite bock och spark. Men mot slutet var hon super. Gick super fint, i rätt tackt och var loss och fin från handen och kunde bära sig jätte fint så det fick räcka för dagen. Imorgon blir det nog skogen så hon får lyffta lite på benen som hon har och klättra lite. Då hon gått några pass på raken som har varit mera krävande.

Igår gick mina ridstövlas sönder, eller min ena gick sönder då dragkedjan paja.... så nu blir det att rida i skor tills den blir lagad vilket jag hoppas någon gång nästa vecka!


Och jaa... jag ska ta ner julpyntet i stallet... snart...

/Beatrice
Idag måste jag bestämma mig för vilken klubb jag vill tävla för, jag väljer mellan 6 olika men jag tror jag vet vilken jag ska välja... men är inte säker. Ska ringa runt lite till andra klubbar för att se vad just dom kan erbjuda mig som privat ryttare/ tävlings ryttare.

Dom 6 jag väljer mellan är

◊ Järna ridklubb
◊ Hölö ridklubb
◊ Södertälje Ridklubb
◊ Trosa-vagnhärad ridklubb
◊ Trosa ridskola
◊ Gnesta ridklubb

Jag får se vad min röst går till. Om ni har något att säga om någon utav klubbarna ovan så kommentera gärna vad ni tycker är bra med just den klubben och varför jag ska välja just den.


/Beatrice