Under Lördagen som var så var jag på Södertörns ryttarcenter för att tävla Aidas och min första inomhustävling för säsongen. Känslan inför tävlingen har känt så bra så jag hade större förhoppningar på den här tävlingen än vad som egentligen blev av den...
 
Aida kändes glad och sådär när vi red fram och hon kändes fin men kanske lite små grinig för skänkeln. Men ingtn jag tyckte var sådär extremt. Hon är ju endå ett sto liksom...
När vi sen började hoppa så kändes hon inte riktigt med mig.... Hon stod emot och det kändes som vi hade ett ankare med oss. Hon vart sur,grinig och lite bitchig till och med.
Vi fick alltså inte upp en bra galopp, hon vart lång imellan hindrena och tog inte skänkeln. Distanserna satt inte inne på banan och allt kändes väldigt trångt...
Kan va så att det vart en liten överraskning för mig att det var så stor kontrast på inomhus -och utomhustävlingar så jag har glömt att rida ihop henne och tror vi fortfarande kör utomhustävlingar....
 
Vart en läxa för mig helt klart..
 
Nu laddar vi om inför nästa start!
 
 
Idag på min lediga dag så tog jag mig ut till stallet under eftermiddagen för att ta en uteritt.
Hade otroligt tur med vädret då det var strålande sol ute. Inte varit så mycket sol den senaste tiden så man blir liksom lite överraskad när den väl är framme
Vi tog en lång uteritt med endel skritt inslag och vi joggade mest runt för att få röra på oss. Jag kände mig trött i benen också från igår så får mig var detta tempo helt okej.
Jag gjorde några tempoväxlingar bara för att hålla henne lyhörd , hon kan lätt tycka det blir för roligt annars och lägga sig på bettet så hårt, så det är bra att hålla henne i lite rörelse.
 
 
 
Då KG fortfranade är sjukskriven så fick vi oss en otroligt bra Vikarie idag.
 
Björne Carlsson är en A-tränare (som Kg också är) och banbyggare. Han har varit grenledare för landslagets Young riders och sen vart han också  utsedd till årets tränare år 2008.
 
Jag visste inte så mycket om honom så hade ingen större förväntning på träningen i sig. Jag passade även på att utnyttja tillfället att hoppa med det nya bettet jag bytt till.
 
Vi började med och träna mycket tempoväxlingar med att öka och korta steglängden på hästarna i galopp. Vi tränade också på med att svänga hästarna för inner höftben för att kunna skapa utrymme i volter.  När vi väl skulle hoppa så var det lite cavaletti liknande övningar. Vi tränade på att ta 1 upphöjd bom ur svägn med 6 galoppsprång till ett annat för att sen ta 4 galoppsprång i sväng till 2 upphöjda bommar som studds.
 
Han la även på sen andra hinder efter som , efter vi har klarar cavaletti serien så blir det en tight U-sväng till en oxer. Den oxern har i sin tur 6 galoppsprång till ett plank räcke.
 
Efter det planket så vart det lång sväng till "snett igenom" till en tre kombination med 2 galoppsprång imellan varige. Sen var det oxer andra långsidan ner.
 
Mot slutet la han ihop det som en bana då han la kombinationen 2 gånger och cavaletti serigen 2 gånger plus andra svängar ihop så det var en såndär sjukt lång bana... lite för lång för att jag ska komma ihåg allt.
 
Jag var nr 2 ut och kände mig lite virrig när jag red banan runt men slutresultatet verkade vara bra. Enligt Björne så satte jag alla linjer och distanser bra men att jag måste försökte hitta mig egna bubbla och jobba med mitt mentala. Att jag är lite osöker på mig själv...typ...
 
Nu nu får jag ta tag i det också!!
 
Tyckte träningen var riktigt bra idag! Aida hoppade bra och jag skötte mig väl hyffsat också!