Igår (Lördag) var det första träningspasset av två för Linda Heed. 
Vi jobbade mycket på att få bakbenen aktiverade för är inte bakbenen aktiverade ordentligt så blir dom aldrig igenom ryggen och då blir dom inte heller runda och fina i formen sen. Hon kallade det "det lilla ekorr hjulet".
 
Vi red med halvlånga tyglar för att poäntera att formen inte är viktig utan att du styr med hjälp av skänklarna och formen kommer sen endå när allt det andra stämmer. Vi fick trava på i ganska friskt tempo på stora volter och på rakt spår i ridhuset och vi fick göra samma sak i galoppen. Aida var bra framme för skänkeln och hon kändes pigg och glad.
 
Vi började sen jobba på volt med bommar. Det skulle vara två galopp språng imellan och vi skulle hålla hålla soss på mitten av bommarna hela tiden och inte ta tygeltag utan styra dom med hjälp utav ytter skänkeln och forma dom med inner skänkeln. Aida var super duktig! Vi fick sen ta på innerkant av bommarna för att göra det lite svårare och sen fick vi även ta ytterkanterna på bomarna för att få plats med fler galoppsprång. Super nyttigt!!
Vi fortsatte att arbeta på volt och varige antalet galoppsprång med upphöjda bommar och ibland fick vi lite assistans med en bom som låg på den upphöjda bommen för att få lite hjälp om hästen föll ut eller ramlade in.
 
Aida har det svårare i höger men mot slutet fick vi till det väldigt bra!!
Aida kändes nöjd efteråt och jag vart glad och sken som en sol!
 
Idag är det pass 2! Ni får mer update om det senare ikväll!
 

Kommentera

Publiceras ej