Då KG fortfranade är sjukskriven så fick vi oss en otroligt bra Vikarie idag.
 
Björne Carlsson är en A-tränare (som Kg också är) och banbyggare. Han har varit grenledare för landslagets Young riders och sen vart han också  utsedd till årets tränare år 2008.
 
Jag visste inte så mycket om honom så hade ingen större förväntning på träningen i sig. Jag passade även på att utnyttja tillfället att hoppa med det nya bettet jag bytt till.
 
Vi började med och träna mycket tempoväxlingar med att öka och korta steglängden på hästarna i galopp. Vi tränade också på med att svänga hästarna för inner höftben för att kunna skapa utrymme i volter.  När vi väl skulle hoppa så var det lite cavaletti liknande övningar. Vi tränade på att ta 1 upphöjd bom ur svägn med 6 galoppsprång till ett annat för att sen ta 4 galoppsprång i sväng till 2 upphöjda bommar som studds.
 
Han la även på sen andra hinder efter som , efter vi har klarar cavaletti serien så blir det en tight U-sväng till en oxer. Den oxern har i sin tur 6 galoppsprång till ett plank räcke.
 
Efter det planket så vart det lång sväng till "snett igenom" till en tre kombination med 2 galoppsprång imellan varige. Sen var det oxer andra långsidan ner.
 
Mot slutet la han ihop det som en bana då han la kombinationen 2 gånger och cavaletti serigen 2 gånger plus andra svängar ihop så det var en såndär sjukt lång bana... lite för lång för att jag ska komma ihåg allt.
 
Jag var nr 2 ut och kände mig lite virrig när jag red banan runt men slutresultatet verkade vara bra. Enligt Björne så satte jag alla linjer och distanser bra men att jag måste försökte hitta mig egna bubbla och jobba med mitt mentala. Att jag är lite osöker på mig själv...typ...
 
Nu nu får jag ta tag i det också!!
 
Tyckte träningen var riktigt bra idag! Aida hoppade bra och jag skötte mig väl hyffsat också!
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej