Tävlinge i lördags gick helt klart över förväntan! Trodde att det skulle gå mycket sämre än vad det gjorde!

Först och främst var hon super ducktig på att lastas och att dessutom åka sen då. Stod så lungt och snällt och hon stressade inte upp sig alls vilket gjorde mig så glad!!

Kom fram till tävlingsplatsen som för överigt var super fin! Det var en stor härlig bana och en bra framridning och fram hoppning. Bra funktionärer och banor!

Framridningen till första lssen gick super. Hon var helt konsentrerad på mig och ingen av dom andra. Dom flesta hästerna var mera rodeo hästar än ridhästar. Tyckte folk flög av sina hästar hej vilt.

Framhoppningen gick också super. Hon hoppade fint och sög tag bra i hindrerna. Men hon är så dryg när hon ska vägra först och sen när man kommer nästa gång går det hur lätt som hellst. Sen hoppar hon glatt över med spettsade öron.

Inne på banan i första klassen kändes allt mycket bra! Det var två inne på banan sammtidigt så stort plus till det. då hinner man titta på hindrerna ordentligt och hästen får sällskap på banan.

Hon vägrade första hindret , nästa gång jag kom hoppade hon. Hon hoppade andra hindret utan problem sen vägrade hon på tredje hindret, näst agång jag kom hoppade hon men med ett pet. Jag la upp en högt tempo (och då överdriver jag inte är jag säger högt) och vi hoppade hela banan runt. Super ducktig tjej! så otroligt nöjd över henne att jag höll på att spricka när jag gick ut från banan! Ville bara krama ihjäl min häst för att jag var så glad!!

mellan klasserna ställde jag in henne i transporten så hon fick stå där inne så kunde jag se andra ekipag också. Hon lastades jätte fint.

När det var min tur igen att rida så kändes hon super på framridningen , men på framhoppningen gick det inte lika bra. Hon vägrade hoppa oxern. Krysset och räcket hoppade hon utan problem men oxern bara vägrade hon på. Jag tänkte att jag skiter väl i det och går in på banan endå. Hon vägrade på första (precis som klassen innan ) sen nästa gång jag kom hoppade hon. La upp ett högt tempo igen men hon vägrade på tvåan, nästa gång jag kom mot det hoppade hon. Vi kom mot trean och hon vägrade. Jag blev då utesluten men då hoppade jag ettan igen (som var en oxer) och gick ut. Jag var så sjukt nöjd med plaza att hon fick massa massa morötter sen och mycket kärlek och en ordentlig avskrittning! Det kunde verkligen inte gått bättre!
Plaza saknar ruttin och att bara komma iväg och göra dessa misstag är en sån stor erfarenhet för både mig och hästen. Jag är inte alls ledsen över att jag vägrade ut mig i andra klassen och fick vägringar. Jag är så glad över vad plaza prestrerade i lördags!  Hon har ju endå inte varit ute och tävlat på ca 2 år. Så jag är glad at vi inte vägrade ut oss på första eller inte ens kom fram till start!

Jag pratade med min tränare om detta och hon tyckte bara plaza var bitchig som höll på sådär i klass nr 2. Då hon hoppade hela banan i min första klass jag hoppade. Men med mera ruttin och erfarenhet så kommer det försvinna. Så nu är det bara att träna träna träna tills nästa tävling som är den 28 Augusti! Längtar som tusan!! Är nog mera taggad till denna tävling än vad jag var till denna!

Kort och gott är jag supernöjd över plaza!! Kunde inte gått bättre!!


/Beatrice