idag var det dag två med Hoppträning på runsten men den här gången för en annan tränare.
vi red fram mycket i början av att länga traven och sen korta den lite och sen länga den igen och sen korta den. Han sa att man skulle tänka att hästen ska gå fram 6-7 sekunder och sen tillbaka i 3-4 sekunder och sen fram igen. Sådär höll vi på ett tag i båda varven i traven för att få igång bakbens aktiviteten. Sen körde vi lite galopp på en 15 m volt och vi fick inte lämna våran plats i "ledet". Vi skulle jobba efter en sån jämn rytm som möjligt och ha hästarna rakställda och inte böjda i nacken. Vi skulle hålla den volten i 3 minuter och sen gjorde vi samma sak i andra varvet.
 
sen skulle vi börja jobba lite över bommar och först så jobbade vi över en sockerbit på volt och sen var det två sockerbits hinder efter varandra med ca 20 m imellan eller så och i mellan dom där sockerbitarna som stod på en långsida så skulle vi gå ner till skritt och sen skritta några steg och sen fram i trav och travhoppa sista sockerbiten. Vi gjorde samma sak sen men i stället för att ta fram hästen i trav efter skritten så skulle vi fatta galopp och sen hoppa det sista.
 
sen efter den uppvärmningen så körde vi lite linjer. Peter hade byggt upp en kombination på ett galopp språng och en kombination på två. Det fanns även en linje på tre galoppsprång och en på fyra och den sista var på fem. Kort och gott så fick vi träna mycket på att lägga hästen rätt i tempo och komma rätt imellan och få rätt språng mellan varje linje. Han drog ihop det till en bana sen så vi fick rida alla i en följd och jag tyckte det gick bra och Aida skötte sig bra.  Jag måste bara få rätt på mina händer, dom ska vara lägre än vad jag egentligen vill ha dom... mina händer ska vara så nära manken som möjligt men då har jag även en tendens till att bli lite rak i armbågarna... 
 
jag provade även att vända mina stygbyglar som KG hade rekommenderat och jag kände faktiskt en skillnad så att jag fick en annan vinkel i knät så jag kände av lite av min skada där. Eller så var det bara en ovan hållning för knät och den fick jobba på annat sätt. Men, dit jag ville komma var att Peter även han kommenterade mina stinbyggarna... han gav mig en knuff i sidan med glimten i ögat och sa att jag fick önska mig ett par nya snart...
Jag har en jätte snäll stall kompis som faktiskt sa att hon kunde låna ut sina sprenger stigbyglar så jag fick känna om det var värt att köpa. Som jag skrev igår så trodde jag inte att det låg så mycket i stigbyglarna men det gör det nog... så får önska mig ett par i födelsedags present.. fyller ju faktiskt år i april!
 
är så nöjd över träningen och det känns bra inför helgen! Imorgon blir det dags att börja packa!
På fredag åker vi!!